Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین لیگ فوتبال زنان عربستان سعودی از فردا آغاز به کار می‌کند تا راه برای تحقق رویای حرفه‌ای شدن دختران این کشور و شاید بازی در جام جهانی فوتبال زنان هموار کند.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به تاسیس لیگ فوتبال زنان در عربستان سعودی از حس و حال و آرزوهای بازیکنان زن تیم ملی فوتبال در این کشور و مشکلات آنها می گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش عصر ایران، عربستان سعودی مدت‌هاست به خاطر شکل دهی محدودیت‌های شدید علیه زنان در این کشور تحت انتقادات شدید قرار دارد.

این کشور در چند سال گذشته محدودیت‌های چند دهه ای برای فوتبالیست‌های زن را لغو کرد و اکنون قصد دارد یک تیم ملی بسیار قدرتمند برای شرکت در مسابقات بزرگ ایجاد کند.

این کشور اسلامی فوق محافظه‌کار متهم است که سابقه ضعیف حقوق بشری خود را با برگزاری رویدادهای مختلف ورزشی لاپوشانی می‌کند. عربستان سعودی در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان تحت انتقادات شدید قرار دارد. 

آخرین گام عربستان در زمینه اصلاحات اجتماعی احداث لیگ فوتبال زنان در این کشور است.

فدراسیون فوتبال عربستان سعودی در ماه جاری میلادی از تشکیل یک لیگ فوتبال زنان خبر داد و اعلام کرد که 16 تیم  در شهرهای ریاض، جده و "دمام" با هم رقابت خواهند کرد.

زنان در عربستان سعودی از سال ۲۰۱۸ در استادیوم‌ها حضور می‌یابند و مسابقه‌های فوتبال را از نزدیک تماشا می‌کنند.

تمرین اولین تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی در شهر ریاض/ عکس: خبرگزاری فرانسه

در این میان "فرح جعفری" بازیکن فوتبال از اعلام خبر تشکیل لیگ فوتبال زنان بسیار هیجان زده شد.

او امیدوار است به یک بازیکن حرفه‌ای فوتبال تبدیل شود، در لیگ برتر انگستان بازی کند و به همراه کشورش در جام جهانی فوتبال زنان حضور یابد.

این زن عربستان سعودی گفت: "در آغاز فعالیت فوتبالیم با مشکلاتی مواجه شدم و همه مردم آن را نمی‌پذیرند".

عربستان سعودی به اجرای سختگیرانه از تفاسیر اسلام پایبند است و هنوز بسیاری در این کشور مشارکت زنان در ورزش را نمی‌پذیرند و به شدت از آن منزجرند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

این دختر 18 ساله که موهایش را دم اسبی کرده و لباس ورزشی به تن دارد، می‌گوید: "خانواده و دوستانم برای بازی فوتبال بسیار تشویقم کردند".

"فرح" مانند بسیاری از دختران جوان عربستان علاقه زیادی به فوتبال داشت اما مانند بسیاری دیگر قادر به شرکت در مسابقات فوتبال نبود. او گاهی در مدرسه با دوستان یا در خیابان با اقوام خود فوتبال بازی می کرد.

او گفت که از کارهای دیگر فوتبالی‌اش تماشای بازی‌های فوتبال از تلویزیون بوده است.

عربستان سعودی به تفسیر سختگیرانه از قوانین اسلامی پایبند است و مشارکت زنان در ورزش همچنان مورد انزجار بسیاری از مردم این کشور قرار دارد.

اما پس از به قدرت رسیدن "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان بسیاری از محدودیت‌ها برای زنان لغو شد. "محمد بن سلمان در سال 2017 به قدرت رسید و با اصلاحات گسترده تلاش دارد تا درهای این کشور را به روی جهان باز کند.

اصلاحات و تغییرات به زنان اجازه داده تا پشت فرمان اتومبیل بنشینند و در محافل مختلف در کنار مردان حضور داشته باشند. این در حالیست که مخالفان عربستان همچنان با شدت سرکوب می‌شوند.

آینده نه چندان تیم ملی عربستان؛ شماره یک آسیا

به گفته مقامات عربستان "فرح" یکی از 30 بازیکنی است که از میان 400 داوطلب برای تیم ملی این کشور انتخاب شده است.

او در این باره گفت: "رویای روزی را دارم که بتوانم با تیم ملی کشور در جام جهانی زنان شرکت کنم".

او افزود که آرزوی بازی برای تیم باشگاهی "منچستر سیتی" انگلیس را دارد.

عربستان سعودی به خاطر اعمال محدودیت‌های شدید علیه زنان از سوی جامعه جهانی محکوم است. برخی از این محدودیت‌ها در چند سال اخیر لغو شده‌‌اند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

 

هیچ کدام از باشگاه‌ها ورزشی عربستان سعودی تیم فوتبال زنانه ندارند. این در حالیست که تیم ملی مردان عربستان سعودی تا کنون 5 بار در جام جهانی حضور داشته است.

در جلسه تمرینی تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی اعضای تیم ملی این کشور با هیجان در استادیوم شاهزاده "فیصل بن فهد" شهر ریاض به میدان رفتند .

برخی از آنها بدون حجاب و برخی دیگر با حجاب مو، لباس‌های گشاد، شلوارک ورزشی و ساق‌های بلند تمرین کردند.

مقامات عربستان هنوز هیچ محدودیتی برای پوشاک ورزشی زنان عربستان اعلام نکرده‌اند. در گذشته پلیس دینی عربستان با نظارت شدید کدهای سخت و دستوری را برای لباس ورزشی زنان صادر می‌کرد.

"لما العنزی" دروازه تیم ملی زنان عربستان سعودی گفت: "از حضور در تیم ملی زنان خوشحال است".

این جوان 25 ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: "من به آرزویم رسیدم و رویای والدینم را محقق کردم زیرا آنها کسانی بودند که مرا در این راه تشویق کردند".

عربستان سعودی تا کنون 3 مرکز آموزش فوتبال برای دختران 13 تا 17 ساله در این کشور راه اندازی کرده و قصد دارد تا سال 2025، حدود 9 مرکز آموزش فوتبال دیگر ایجاد کند.

"مونیکا اشتاب" سرمربی آلمانی برای هدایت تمرینات تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی به خدمت گرفته شده است.

براساس اعلام مقامات، "مونیکا شتاب" از آلمان به عنوان سرمربی تیم ملی زنان عربستان سعودی منصوب شده است. او با لقب "عقاب سبز" نامیده می شود/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"اشتاب" در این باره گفت: " اینجا همه چیز جدید است، مانند کودکی که تازه شروع به راه رفتن و ایستادن می‌کند".

تیم ملی زنان عربستان در حال حاضر خود را برای اولین بازی دوستانه در ماه فوریه آماده می‌کند.

اشتاب که پیشتر مربیگری تیم ملی زنان بحرین و قطر را بر عهده داشته می‌گوید به این موضوع خوشبین است.

او می‌گوید: "آنها در 5 تا 8 سال آینده به تیم شماره یک خلیج فارس تبدیل می‌شوند و این دستاورد بزرگی است".

 

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فوتبال زنان عربستان سعودی عربستان سعودی خبرگزاری فرانسه لیگ فوتبال زنان تیم ملی فوتبال تیم ملی زنان جام جهانی محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد